Izgradnja započinje 1976. godine, a stadion je završen 1988. godine.

Dom Nogometnog kluba Imotski je Gradski stadion Gospin dolac koji je naziv dobio po zavjetnoj crkvici Gospe od Anđela i  koja se nalazi u njegovoj blizini. Nalazi se u vrtači podno imotske kule Topane, s koje se nakon oslobođenja od Turaka dometom topa određivala granica između Hrvatske, u to vrijeme u okviru Habsburške monarhije i Osmanlijskog Carstva.

Na mjestu današnjeg stadiona je u prošlosti bila velika prirodna vrtača (ljevkasta udubina u kršu). Na dnu vrtače je bila ledina dimenzija 50 x 30 metara, gdje su vlasnici sadili povrtlarske kulture. Godine 1974. godine, na inicijativu ondašnjih imotskih sportskih djelatnika, počinju pripreme (otkup zemljišta, projekti) za izgradnju nogometnog igrališta. Izgradnja započinje 1976. godine, a stadion je završen 1988. godine. Da bi igralište naraslo do pravilima predviđenih dimenzija, bilo je potrebno nasuti ogromne količine zemlje i kamenja, pa je danas vrh igrališta čak 43 metra viši od nekadašnje najniže točke vrtače.

Stadion se nalazi u jedinstvenom ambijentu, podno srednjovjekovne tvrđave Topane, te u neposrednoj blizini Modrog jezera, zbog čega ga je BBC uvrstio u deset najčudesnijih sportskih arena svijeta.Specifično zdanje kapaciteta je 3.000 sjedećih mjesta.

Sjedećih mjesta
0
Dovršena izgradnja
0 .

Projekt za stadion Gospin Dolac nastao kao diplomski rad na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Autor rada “Arhitektonsko-urbanističko rješenje stadiona Gospin Dolac u Imotskom” je Ivo Žarko, a mentor arhitekt Goran Rako, profesor na zagrebačkom fakultetu.