Trenutno pregledavate [FOTO/VIDEO] Obilježena 30. obljetnica utemeljenja Kluba

[FOTO/VIDEO] Obilježena 30. obljetnica utemeljenja Kluba

Prvi dio obilježavanja tridesetog rođendana Nogometnog kluba Imotski koji je utemeljen 31. ožujka 1991. godine, prošao je u subotu, 27. ožujka 2021. godine skromno, ali s puno emocija. Zbog epidemioloških mjera organizacijski odbor na čelu s Velimirom Ćosićem cijeli program prebacio je na sam teren Gradskog stadiona Gospin dolac gdje su se u ranim poslijepodnevnim satima okupili igrači koji su odigrali prvu službenu povijesnu utakmicu 22. ožujka 1992. godine i pozvani gosti. Drugi dio rođendana, kako je najavljeno, trebao bi se organizirati tijekom ljetnih mjeseci odigravanjem jedne veteranske utakmice i druženjem bivših i sadašnjih nogometaša i članova vodstva Nogometnog kluba Imotski.

No, krenimo redom vidjeti što se sve događalo u subotu. Prvo su u jutarnjim satima na grobove poginulih i umrlih članova NK Imotskog upaljene svijeće. Tako su predsjednik Josip Bušić i prvi kapetan Kluba Velimir Ćosić upalili svijeće i pomolili se na grobovima prvog predsjednika Ante Đuke Krisa te nogometaša Kluba s početaka njegova djelovanja Joška Novovića Tute i Dinka Brečića Mrđe. Svijeća za poginulog igrača i strijelca prvog pogotka Miljenka Nenadića simbolično je upaljena kod južnog gola na stadionu Gospin dolac gdje je Miljenko i postigao povijesni prvi zgoditak NK Imotskog.

Na travnjak Gospina doca došli su igrači koji su odigrali prvu službenu utakmicu, potom neki od članova vodstva Kluba, a kao gost tu je bio i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić. U pozdravnoj riječi prvi kapetan Velimir Braco Ćosić prisjetio se samog čina osnivačke skupštine u ozračju pogibiji prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića te istaknuo prve korake tek oformljenoga kluba.

Sadašnji predsjednik Kluba Josip Bušić istaknuo je velike rezultate u kratkoj povijesti Kluba, sadašnji rad Kluba i poteškoće kroz koje prolazi, ali isto tako i odlučnost da Klub ide dalje i dostigne veće stupnjeve natjecanja prve momčadi, a osobito mlađih kategorija.

Gradonačelnik Ivan Budalić sjetio se junaštva Joška Novovića Tute, ali i istaknuo odlučnost grada da promovira sport i pomogne NK Imotskom. Na kraju ovog kratkog obilježavanja predani su pokloni, dresovi s grbom Kluba i prezimenima igračima iz prve povijesne utakmice 1992. godine te članovima tadašnjeg vodstva.

GALERIJA FOTOGRAFIJA:

VIDEO ZAPIS OBILJEŽAVANJA 30. OBLJETNICE UTEMELJENJA KLUBA: