[FOTO] 16. kolo Prve ŽNL: Pobjeda u Stobreču, debitantski nastup Milardovića

U 16. kolu Prve ŽNL naša prva momčad gostovala je u Stobreču protiv domaćeg Primorca te u tvrdoj natjecateljskoj utakmici upisala minimalnu pobjedu rezultatom 0:1.

Naša momčad dobro je ušla u utakmicu te nakon početnog odmjeravanja snaga već u 8. minuti susreta povela 0:1 pogotkom Ivana Nedjeljka Peke koji je s petnaestak metara s desne strane prebacio domaćeg vratara i pogodio mrežu domaćih. Ubrzo nakon našeg pogotka zaprijetili su domaći nakon ubačaja sa strane i opasnog udarca glavnom pod gredu koji je naš vratar Jozak obranio odbijajući loptu preko gola. To je bila jedina ozbiljna prigoda domaćih tijekom cijele utakmice.

Na ovom gostovanju naša momčad je odigrala vrlo odgovorno. Drugo poluvrijeme, kako i prvo, u potpunosti smo kontrolirali susret, uz povremene napade protivničkih šesnaest metara s četiri, pet igrača, međutim bez ozbiljne prigode za pogodak.

Ističemo debitantski nastup za prvu momčad u službenoj utakmici našeg mladog napadača, šesnaestogodišnjeg Ante Josipa Milardovića. Anti čestitamo na prvom nastupu te očekujemo njegov daljnji igrački napredak i još puno nastupa, kao i pogodaka, u dresu Nogometnog kluba Imotski.

“Ova pobjeda protiv Primorca pokazala je jedan napredak u našoj igri, pogotovo u fazi obrane. U Stobreč smo otputovali bez dva standardna igrača, Pijanovića i Kuzmana, zbog čega smo nekim igračima mijenjali pozicije na kojim su igrali do sada. Igrači koji su počeli na novim pozicijama sve su to dobro prihvatili i promjena sustava tokom drugog poluvremena nije nas poremetila. Poveli smo golom Ivana Peke (koji je u ovoj utakmici pomaknut na desno krilo) u ranoj fazi utakmice i tu prednost sačuvali do kraja utakmice. Protekli tjedan smo dosta radili na agresiji u fazi obrane što se pokazalo uspješnim. U cijeloj utakmici domaćin je jednom opasno zaprijetio i to nakon ubačaja iz kornera. U ovoj utakmici obrana je odradila teži dio posla, neka na sljedećoj to bude napad. Utakmica s Poljičaninom je već u utorak na našem stadionu”, komentar je utakmice našeg trenera Ante Knezovića Zube.

Za komentar smo zamolili i debitanta Milardovića.

“Jako sam ponosan na poziv u prvu momčad i drago mi je da treneri i Klub vjeruju u mene. Nadam se da ću to opravdati svojim igrama”, kratko i rekli bismo skromno nam je rekao Ante Josip Milardović.

GALERIJA FOTOGRAFIJA: