Stadion

Stadion Nogometnog kluba Imotski izgrađen je u prirodnoj vrtači na rubu Modroga jezera, u narodu poznatoj kao “Jelavića dolac“ po prezimenima vlasnika većine zemljišta u njoj.

Stadion je projektirao arhitekt gosp. Palaversa i prvotno se planirao izgraditi do početka Mediteranskih igara u Splitu.

Kako taj plan nije uspio, tadašnje društveno-političke organizacije odnosno MZ Imotski raspisuju samodoprinos za izgradnju stadiona.

U tom valu, u razdoblju između 1978. i 1980. izvršavaju se iskopi, priprema terena i gradnja zapadne i južne tribine stadiona ali se zbog nedostatka sredstava radovi prekidaju te istočna tribina u kojoj su trebale biti sve prostorije za rad kluba nije završena do današnjih dana.

1989. godine dolazi do ponovne inicijative za  stavljanje stadiona u funkciju, odnosno za postavljanje travnjaka i osposobljavanja prostorija unutar istočne tribine za ispunjenje uvjeta sudjelovanja u natjecanjima.

Trava je u busenovima dovezena iz Vojvodine, a prostorije koje su prvotno bile predviđene za skladišta i WC-e za gledatelje pretvorene su u svlačionice.

Nova rekonstrukcija travnjaka izvršena je 2000. godine sijanjem trave na površini koja odgovara standardima, a u slijedećim godinama došlo je do nadogradnje i proširivanja svlačionica te postavljanja sjedalica skinutih sa stadiona Poljud tako da stadion danas ima 2766 sjedećih mjesta.

Stadion je nazvan “Gospin dolac“ po zavjetnoj crkvici Gospe od Anđela koja se nalazi u utvrdi iznad stadiona.

Na stadionu su se odigrala i 3 kvalifikacijska turnira reprezentacija U-17 za europsko prvenstvo, a u sustavu licenciranja na stadionu se mogu igrati utakmice 2. HNL.